Derneğimiz Kurucu Başkanı Mustafa Erdil’den

Tüketicilerimizin ve doğrudan satıcılarımızın yasaları uyumlu kılarak onların haklarını ve hukuklarını koruyan ve derneğimizin bakış açısına sahip onun ülkülerini benimseyen tüm doğrudan satış şirketlerinin bu bacasız ticaretin büyümesine katkıda bulunmak üzere derneğimizin çatısı altında yeniden yapacağımız sektörümüze en iyi yolculuğu sağlayacak sistemi kurmak için derneğimize davet ediyoruz.

1994 yılında kurulan doğrudan satış derneğinin kurucusu olan Sayın Muzaffer Çınar’ın ombudsman olarak derneğin kurucu başkan yardımcısı olması da bizim için ayrı bir güzel hamledir. Türkiye’de 1980’li yıllardan beri doğrudan satışın içerisinde olan, Türkiye’ye doğrudan satışın duayeni olan Muzaffer Çınar’ın ombudsmanlığında ve hatta doğrudan satış derneğinin ilk kurucusu, Pm International ve Lr Kozmetik’te bulunmuş, Kyani Türkiye kurucusu ve Avrupa Ceo’su olan bu duayenin tecrübeleri ile, bu güne kadar 20 yıldan fazla Mustafa Erdil’in ve Sevcihan Saygılı Erdil’in doğrudan satış tecrübeleri ile ve bunları destekleyen lider kadroların onlarca senenin tecrübesi ile Türkiye’den doğan, doğrudan satış sektörüne derneğimizin müthiş katkılarını sunacak olmanın haklı gurunu yaşıyoruz.

Doğrudan satış, tüketicinin direkt olarak hizmetini tüketiciye satış ve bu anlamda müşteriye anlatması, ürünü tanıtması ve bu ürünleri göstererek satışa sunması ile başlayan bir sektördür.

Kronolojisine baktığınızda ülkemizde çeşitli kitaplar ve ansiklopedilerin satışı ile organize edilen ilk zamanlardaki doğrudan satış 70li yıllara dayanan bir geçmişe sahiptir. Ülkemizde doğrudan satışın 1990’larda yavaş yavaş başlaması ile tüketicinin doğrudan satışın kolay, güvenli ve kişiye özel olarak tanıması sağlandı. Bugün, ülkemizde var olan doğrudan satış derneklerine baktığımızda sektörümüzü domine edecek çapta bilgi ve bununla ilgili tüketiciye ya da distribütöre hizmet verecek konumlarda olmadığını gördüğümüz, ve sektörümüze dinamizim katacak olan yeni nesil dosatem derneğimizi bugünden itibaren kurmuş bulunmaktayız. Bu sektörümüzü domine edecek çok önemli asıl kaynağımız olan tüketiciyi bilinçlendirecek ve doğrudan satıcıyı güçlendirecek bir çatı markası olarak tüm dünyada hizmet görecek muazzam bir projedir.

Bu proje sayesinde bizler ülkemizde hızlıca şubeleşerek tüm dünyada bildiğimiz daha önce gittiğimiz daha önce oluşturduğumuz organizasyon yapıları altında derneğimizi de oralara taşıyarak Türkiye’den doğmuş derneğimizi güçlendirerek uluslararası hale getirmek için çaba harcayacağız.

Amacımız sadece bu işin uluslararası çapta başka ülkelerde yapılıyor olması değil bunu Türkiye’den doğup tüm dünyaya gösterebileceğimiz en önemli platform olduğunu düşünüyoruz. Bu platform sayesinde yasaların düzenlenmesi, tüketicilerin ürünleri daha ucuza almasını sağlayacak, doğrudan satıcıların eğitimlerinin bu alandaki kanunlar ve uyumlar sayesinde en iyi şekilde sektörde ve başka sektörlerde de onların mesleki tecrübelerini, ve mesleki diplomalarını aldırabileceğimiz bununla beraber onların koruyacak hukuksal alt yapıların, hukuk hizmetlerin verilebileceği ve herkesin kendi bildiğini okuyacağı kimliklerin içerisinde söylemler kanunun vermiş olduğu sır saklama borçlarının yanı sıra kurumsal kimliği korumak adına doğrudan satıcıya zulmün artık sona ereceği ve bununla ilgili yapılacak işlemlerin tarafımızdan takip edileceği bir platforma sahip olacağız.

Bizler sektörün mihenk taşları olarak 20 yıldır o sıralardan o bulunduğunuz koşullardan bugünlerimize geldiğimizi düşünecek olursak bu sektörün sorunlarını ve problemlerini çok iyi bilen ve en iyi şekilde temsil edecek derneği tüm dünyaya Türkiye’den tüm dünyaya hizmet etmek için kollarımızı sıvamış bulunmaktayız. Bizler temiz hava sahasını tüm dünyaya ülkemizden doğarak göstereceğiz. Aynı şekilde bizim biçimimize ve bakış açımıza uygun bizlerle birlikte dürüstlük ve doğruluk ilkesiyle ve sektörde marka olacak veya olmuş uygun bulduğumuz doğrudan satış şirketleriyle de derneğimizi güçlendireceğiz.

Biz sahanın sesi olarak sahada en iyi şekilde temsilcilerimizi ve doğrudan satıcılarımızı destekleyen dünyadaki en büyük platform olmaya adayız. Bu konudaki dünyadaki en büyük kuruluşlarla da iş birliği içerisinde olup ulusal ya da uluslararası devletler üstü kurum ve kimlikler de birlikte çalışarak ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için var gücümüzle çalışacağız. Hedefimiz çok hızlı bir şekilde 100.000’lerce üyeye ulaşarak sesimizi en yüksek şekilde duyurmak ve bununla beraber sektörümüze gerekli değeri katacak dinamizmi yaratmaktır.

Sevgi ile kalın.