Doğrudan satış sektörüne giriş yapmaya karar verdim. Peki, şimdi nasıl bir yol izlemeliyim?

Öncelikle bu sektöre giriş yapmaya karar vererek ilk adımı atmış bulunuyorsunuz. Şimdi ise kendi işinizde çalışmanın keyfini çıkartmanın zamanı gelmiş demektir.

İkinci adım olarak hangi şirkette başlayacağınıza karar vermelisiniz. Bu noktada “Güvenilir şirket ayrımı nasıl yapılır?” başlıklı yazımızı okuyarak destek alabilirsiniz. Bununla beraber şirket seçerken sizin yaşam tarzınıza, bakış açınıza uygun vizyona ve misyona sahip olup olmadıklarına bakmanızı tavsiye ederiz. Firmanın ürün portföyünü incelemeli ve değerlendirmelisiniz. Bunun önemini firma ile iş yapmaya başladığınızda ve bu ürünü tanıtmaya başladığınızda anlayacaksınız. Bu nedenle en baştan ürün portföyünün detaylarıyla incelemek ve bu ürünün pazarlamasını yaparken kendinizi hayal etmeniz büyük önem taşır. Firmanın ürün garantisi ve iade politikalarını da öğrenmeyi sakın atlamayın. Eğitim her alanda olduğu gibi doğrudan satış sektöründe de çok değerlidir.



 Girişim dünyasına adım attıktan sonra eğitim almaya ihtiyacınız olacaktır. Bünyesine dahil olduğunuz firmanın size sağlayacağı eğitimleri öğrenmelisiniz. Bunlara ek olarak firmanın ödül ve prim sistemini öğrenin ama ilk önce anlayın! Ve son olarak firmadan ayrılmak istediğiniz zaman sizi nelerin beklediğini biliyor olmalısınız.

Tüm bu noktaları araştırıp içinize sinen yanıtlar ile karşılaştıysanız harika!

Doğrudan satış sektörüne hoş geldiniz!